Love me...

Love me...

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!

Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας, διότι σύμφωνα με τους ειδικούς, στο δέρμα συσσωρεύονται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ρύποι. Επομένως, ένα καλό πλύσιμο κάθε βράδυ έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του δέρματος από τυχόν ερεθιστικές ουσίες. Προσοχή όμως, όπως προειδοποιεί και η δρ Έμμα Α. Σάνταραμ, δερματολόγος στο Ρόκβιλ του Μαίρυλαντ, δεν πρέπει να βάζουμε μετά το πλύσιμο κρέμα νυκτός, διότι οι πόροι του δέρματος θα κλείσουν.
2. Πρέπει να πετάτε τα παλιά, χρησιμοποιημένα καλλυντικά, διότι τα δάκτυλα αποτελούν εστία βακτηρίων, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν στα βαζάκια με τις κρέμες προσώπου, με πιθανό αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δερματολόγοι συνιστούν να πετάμε τις κρέμες που έχουν ανοιχθεί μετά από ένα χρόνο και αντίστοιχα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τη μάσκαρα τριών μηνών.
3. Αποφύγετε το κάπνισμα διότι σύμφωνα με μελέτες επηρεάζει το δέρμα αρνητικά, προκαλώντας του πρόωρη γήρανση. “Το κάπνισμα προκαλεί πρόωρα κάθετες γραμμές πάνω από τα χείλη και γραμμές γύρω από τα μάτια επειδή οι καπνιστές τείνουν να μισοκλείνουν τα μάτια όταν βγάζουν τον καπνό”, εξηγεί η δρ Σάνταραμ.
4. Μην πειράζετε τα σπυράκια, διότι αν και μπορεί να νομίζετε ότι έτσι καθαρίζετε το δέρμα σας, στην πραγματικότητα όμως ωθείτε τα βακτήρια πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας περαιτέρω μόλυνση και ευνοώντας την δημιουργία ουλής, λέει ο δρ Μπράντφορντ Ρ. Κάτσεν, δερματολόγος στο Μανχάτταν.
5. Αυξήστε τις ώρες ύπνου σας και μειώστε το στρες, διότι σύμφωνα με μελέτες το στρες μπορεί να διαταράξει τις άμυνες του δέρματος εναντίον των βακτηρίων και να ευνοήσει την απώλεια ύδατος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην “Επιθεώρηση Διερευνητικής Δερματολογίας” το 2001, το δέρμα επουλώνεται με πιο αργό ρυθμό μετά από μία μόνο νύχτα λιγοστού ύπνου. Από την άλλη μεριά έρευνες σε ανθρώπους με χρόνιο στρες έδειξαν πως όχι μόνον επουλώνεται το δέρμα τους πιο αργά, αλλά είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη τριχόπτωσης και στις εξάρσεις νοσημάτων όπως η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα, μια μορφή εκζέματος, κατά τον δρα Λέϊνταν Μοσταγκίμι, επίκουρο καθηγητή Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκώνσιν, στο Μάντισον.
6. Φοράτε αντηλιακό, διότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί σοβαρές βλάβες στο δέρμα, προκαλώντας φωτογήρανση και αυξάνοντας τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου.
7. Απλοποιήστε την φροντίδα του προσώπου σας, αφού όπως δηλώνουν και οι περισσότεροι δερματολόγοι τρία ή τέσσερα καλλυντικά είναι υπεραρκετά, διότι όταν το παρακάνει κανείς, τα αποτελέσματα είναι αντίθετα από τα επιθυμητά. Ο δρ Κάτσεν συνιστά ένα ήπιο καθαριστικό, ένα αντηλιακό ή υδατική κρέμα με αντηλιακό, ένα προϊόν με αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες C και Ε, και ένα προϊόν κατά των ρυτίδων με ουσίες όπως τα ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α) ή τα πεπτίδια (θραύσματα πρωτεϊνών).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου