Love me...

Love me...

PART 2 !


  Είναι κακό να μην αφαιρούμε το μακιγιάζ;


  Ναι. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε αν κάποιο βράδυ τύχει να κοιμηθείτε χωρίς να ξεβαφτείτε. Γενικά όμως, το ντεμακιγιάζ είναι τόσο απαραίτητο για το δέρμα σας όσο και το βούρτσισμα για τα δόντια σας! Στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, θα πρέπει να μιλάμε καλύτερα για «ντεμακιγιάζ-καθαρισμό». Στην ουσία, το βραδινό ντεμακιγιάζ απελευθερώνει την επιδερμίδα σας από το μακιγιάζ, αλλά και από τη σκόνη, τις ακαθαρσίες και τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι περίπου σαν να αφαιρείτε τη μάσκα της ημέρας και να ξαναβρίσκετε το πρόσωπό σας απόλυτα καθαρό. Το άγχος διαλύεται και η κούραση εξαφανίζεται. Σε κάθε περίπτωση, είτε το πρωί είτε το βράδυ, μην χρησιμοποιείτε ποτέ κάποιο προϊόν περιποίησης για την επιδερμίδα χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα, δεν θα δράσει αρκετά αποτελεσματικά: Τα ενεργά συστατικά του αναγκαστικά θα αλλοιωθούν όταν αναμειχθούν με τη σκόνη και τις ακαθαρσίες.
  Τι θα συμβεί αν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ τακτικά; Οι ακαθαρσίες σταδιακά θα «φράξουν» το δέρμα σας. Η χροιά της επιδερμίδας σας τελικά θα αλλοιωθεί. Ενδέχεται ακόμη και να εμφανιστούν σπυράκια. Αντίθετα, έχουμε δει ταλαιπωρημένες και θαμπές επιδερμίδες να μεταμορφώνονται από τη στιγμή που το ντεμακιγιάζ δύο φορές την ημέρα έγινε συνήθεια.

  Χρειάζεται ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια;

  Ναι. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόντα με την ένδειξη «ντεμακιγιάζ ματιών». Τα γαλακτώματα, ζελ και άλλα προϊόντα ντεμακιγιάζ που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το πρόσωπο δεν είναι ούτε αρκετά απαλά ούτε κατάλληλα για χρήση στα μάτια.

  Το βραδινό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο ακόμη και αν δεν είχα βαφτεί το πρωί;

  Ναι. Πολύ απλά, επειδή το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείτε δεν αφαιρεί μόνο το μακιγιάζ, αλλά καθαρίζει την επιδερμίδα σας, αφήνοντάς την πεντακάθαρη και άψογη.

  Όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση;

  Ναι, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό. Πρόκειται για ένα ζωτικό στοιχείο. Ακόμη και για την επιδερμίδα μας! Η επιδερμίδα μας ενυδατώνεται φυσικά. Σε ιδανικές συνθήκες ζωής, αυτή η φυσική ενυδάτωση θα ήταν απολύτως επαρκής. Όμως, υπάρχει ο αέρας, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και των εργοστασίων, οι υπεριώδεις ακτίνες, η ζέστη, το κρύο, τα κλιματιστικά. Με λίγα λόγια, υπάρχει η καθημερινή μας ζωή, επομένως αναγκαστικά τα πολύτιμα αποθέματά μας σε νερό μειώνονται.
  Η επιδερμίδα διψάει. «Τραβάει», είναι θαμπή, ζαρώνει. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν οι ενυδατικές κρέμες. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει, κάθε μέρα, να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας αρκετή ποσότητα ενυδατικής κρέμας!
  Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας επειδή είναι λογικό, αλλά και επειδή έτσι:
  - Κάνετε πιο λεία την υφή της: Όταν είναι καλά ενυδατωμένη, η επιδερμίδα ακτινοβολεί από υγεία
  - Παρατείνετε τη νεότητά της: Όταν είναι καλά ενυδατωμένη, η επιδερμίδα είναι πιο δυνατή και πιο ανθεκτική. Αντιστέκεται καλύτερα στα σημάδια του χρόνου.

  Κάποιες φορές, μετά από μία μέρα γεμάτη στρες ή μία άσχημη νύχτα, η επιδερμίδα μου «τραβάει», δείχνει ζαρωμένη και δεν ανέχεται πλέον ιδιαίτερα κανένα προϊόν. Γιατί;

  Εκτός από τα εξωτερικά στοιχεία, όπως οι εναλλαγές της θερμοκρασίας, η ρύπανση ή η έλλειψη ενυδάτωσης, ορισμένοι ψυχολογικοί παράγοντες (έλλειψη ύπνου, άγχος, κούραση, στρες...) μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ευεξία της επιδερμίδας, γεγονός που εκδηλώνεται μέσω της αίσθησης «τραβήγματος» και ενόχλησης ή ενδεχομένως με κοκκινίλες. Αυτές οι εκδηλώσεις οφείλονται σε πολύ μεγάλη διέγερση των νευρικών απολήξεων του δέρματος. Πρέπει λοιπόν να καταπραΰνονται

  Αν χρησιμοποιώ ενυδατικό make up, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα;

  Ναι. Δεν πειράζει αν το ξεχνάτε καμιά φορά, αφού τα make up δίνουν όλο και μεγαλύτερη βάση στην φροντίδα της επιδερμίδας. Όμως η επιδερμίδα έχει ανάγκες που μόνο μία κρέμα μπορεί να καλύψει σε βάθος. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας κρέμα ημέρας σε συνδυασμό με ένα make up που φροντίζει την επιδερμίδα, μεγιστοποιείτε την αποτελεσματικότητά τους. Δώστε απλώς λίγα λεπτά στην επιδερμίδα σας για να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα πριν απλώσετε το make up σας.

  Ξανά-ενυδατώνω την επιδερμίδα μου ψεκάζοντάς την με μεταλλικό νερό;

  Όχι. Την δροσίζετε επιφανειακά και στιγμιαία, πράγμα που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο σε περίπτωση που ζεσταίνεστε πολύ. Γενικά όμως, η ενυδατική κρέμα έχει την ικανότητα να ενυδατώνει πραγματικά την επιδερμίδα για πολλές ώρες.

  Είναι καλύτερα να επιλέξω την κρέμα ματιών της ίδιας σειράς με την κρέμα προσώπου μου;

  Εννοείται πως ναι. Εφόσον έχετε επιλέξει την κρέμα προσώπου σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, αναμφίβολα η κρέμα για τα μάτια που έχει σύνθεση του ίδιου τύπου θα σας ταιριάζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη.

  Αν χρησιμοποιώ κρέμα καθημερινά, δεν θα κάνω την ήδη λιπαρή μου επιδερμίδα να γυαλίζει ακόμη περισσότερο;

  Όχι. Γιατί πλέον υπάρχουν ενυδατικές κρέμες που έχουν επίσης στόχο να χαρίζουν ματ όψη στην επιδερμίδα, αφήνοντάς την ανάλαφρη, δροσερή, χωρίς ίχνος λιπαρότητας

  ΓΛΥΚΕΣ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΥΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ !


  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου